Bonus & Waarderingen

Naast het basisloon kan je bij ons ook een toeslag verdienen. Vooral als je regelmatig op zaterdag of een andere dag in de week komt werken en je bent een goede werker, kan je per uur fors meer gaan verdienen. In het algemeen is de stelregel: hoe vaker je komt, des te hoger de toeslag. De toeslag kan oplopen tot € 0,90 bruto per uur.

 

Voorbeeld:

Ben je nu 14 jaar, dan verdien je € 3,00 bruto per uur. Als je de maximale toeslag krijgt, wordt je bruto uurloon € 3,90. Dit is dus bijna 25% meer loon!

De toeslagen noemen we waarderingen. Elke waardering is € 0,10 bruto waard. Dus er zijn totaal 9 waarderingen. De waarderingen hebben we in twee delen opgesplitst, namelijk:
A. Waardering voor regelmaat
B. Waardering voor de kwaliteit van het
w
erk (en voor inzet)

 

Met de waardering voor regelmaat kun je maximaal € 0,50 extra verdienen en met de waardering voor kwaliteit kun je maximaal € 0,40 extra verdienen. Totaal geeft dit € 0,90 per uur.

 

Let op:

Een waarschuwing wordt afgetrokken van je totale waarderingen.

Als je waardering regelmaat 4 weken achter elkaar op 0 staat, dan volgt ontslag.

Als je waardering regelmaat 9 weken op 1 staat, dan krijg je een melding dat je de waardering binnen 4 weken omhoog moet werken. Staat na deze 13 weken de waardering nog steeds op 1, dan volgt ontslag.

 

Waardering regelmaat

Het belangrijkste is de waardering regelmaat. Met regelmaat bedoelen we het aantal zaterdagen (of andere dagen) die je tijdens de laatste 13 weken gewerkt hebt. Alle dagen waarop je 5 uur of meer werkt, tellen mee met een maximum van 1 dag per kalenderweek. Hoe meer je komt, hoe hoger het aantal waarderingen. Dit is als volgt opgebouwd:

 

1.       Kom je 0-3 keer van de laatste 13 weken op zaterdag (of een andere dag in die week), dan krijg je geen waardering regelmaat.

2.       Kom je 4-5 keer van de laatste 13 weken op zaterdag (of een andere dag in die week), dan krijg je 1 waardering regelmaat.

3.       Kom je 6-7 keer van de laatste 13 weken op zaterdag (of een andere dag in die week), dan krijg je 2 waardering regelmaat.

4.       Kom je 8-9 keer van de laatste 13 weken op zaterdag (of een andere dag in die week), dan krijg je 3 waardering regelmaat.

5.       Kom je 10-11 keer van de laatste 13 weken op zaterdag (of een andere dag in die week), dan krijg je 4 waardering regelmaat.

6.       Kom je 12-13 keer van de laatste 13 weken op zaterdag (of een andere dag in die week), dan krijg je 5 waardering regelmaat.

 

Waardering kwaliteit

De bedrijfsleider bepaalt of je in aanmerking komt voor 1 of meerdere waarderingen kwaliteit. Dit toekennen gebeurt op basis van je eigen inzet. Doe je bijvoorbeeld goed je best, dan krijg je 1 of 2 waarderingen kwaliteit. Zijn er bepaalde werkzaamheden waarin jij echt uitblinkt, dan kan de waardering kwaliteit oplopen tot maximaal 4! De hoogte van de waardering kwaliteit bepaalt de bedrijfsleider. Daar kan niet over gediscussieerd worden.

Bij de waarderingen kwaliteit geldt dat ze pas meegerekend worden op het moment dat je waardering regelmaat voldoende is.

 

1.       Bij 2 waardering regelmaat wordt er maximaal 1 waardering kwaliteit meegerekend.

2.       Bij 3 waardering regelmaat wordt er maximaal 2 waardering kwaliteit meegerekend.

3.       Bij 4 waardering regelmaat wordt er maximaal 4 waardering kwaliteit meegerekend.

4.       Bij 5 waardering regelmaat wordt er maximaal 4 waardering kwaliteit meegerekend.

 

Bonus

Als je buiten werkt en het regent, krijg je een bonus. Werk je langer dan 2 uur in de regen, dan krijg je € 2,50 bonus. Werk je langer dan 4 uur in de regen, dan krijg je € 3,50 bonus.